Date firma

TOP ACTIVE CLEAN SRL
J23/6112/2022
46796237

Sediu social

Str. Primaverii 2, Com Tunari, Ilfov

Contact telefonic

+40 749 383 791

Curăță saltelele și mochetele - activeclean.ro
21 iulie 2023 ActiveClean Sfaturi curatenie

Odată cu sosirea verii, multe persoane vor să își reîmprospăteze locuința. Curățenia generală este cea mai bună soluție, iar pentru acest proces este nevoie de timp și atenție la detalii. Pentru a crea un mediu plăcut în casă și pentru a elimina murdăria care s-a acumulat în zonele greu accesibile, curățenia generală trebuie să devină o prioritate.

Câteva dintre aspectele de care trebuie să te ocupi atunci când vine vorba despre curățenia de vară sunt curățarea geamurilor, aerisirea încăperilor, spălarea saltelelor și mochetelor, organizarea spațiilor de organizare, îngrijirea grădinii. Când locuința este bine întreținută, se emană o energie pozitivă și persoanele care locuiesc acolo sunt ferite de pericolele unui mediu plin de bacterii.

În acest articol, vom explora diferite sfaturi, ponturi și trucuri practice pentru a face din curățenia de vară o activitate plăcută și eficientă.

Curăță filtrele de la aerul condiționat

Curăță filtrele de la aerul condiționat

Curățenia de vară începe prin curățarea filtrelor de la aerul condiționat, dispozitivul care asigură o temperatură optimă în locuințele în care este prezent. Este important să cureți instalația de aer condiționat după o perioadă lungă de neutilizare, deoarece praful care se acumulează în filtre devine un pericol real pentru sănătate.

Poți să cureți chiar tu filtrele, fiind o operațiune relativ simplă. Primul pas este să scoți filtrele din instalație, după care să le speli cu apă caldă și un detergent delicat. Acesta poate fi curățat inclusiv cu un amestec de apă și oțet sau soluții special concepute pentru curățarea filtrelor de aer. Înainte de a pune filtrul de aer condiționat la loc, este indicat să îl lași câteva ore să se usuce.

Curățarea filtrelor de aer condiționat este o etapă esențială din procesul de curățenie, având beneficii atât pentru sănătatea membrilor familiei, cât și pentru durabilitatea și eficiența sistemului de climatizare. Neglijarea acestei etape favorizează acumularea de praf, polen și alergeni în filtre, iar daunele se pot resimți inclusiv asupra modului de funcționare al aparatului;

Spală toate geamurile

Spală toate geamurile - curatenia de vara - activeclean

În mod evident, spălarea geamurilor nu are cum să lipsească de pe lista de sarcini. Probabil că oricine preferă să curețe geamurile într-o zi însorită de vară decât iarna. Praful, murdăria, urmele de degete și alte impurități care ajung să se observe rapid cu ochiul liber atunci când te uiți pe geam pot fi curățate ușor cu detergent special sau cu un amestec de apă și săpun. Dacă ferestrele nu au fost spălate de multă vreme, e posibil ca această sarcină să necesite efort pentru îndepărtatea murdăriei persistente, care blochează pătrunderea corespunzătoare a luminii în încăpere.

Atunci când ai ferestre curate, razele de soare pătrund mai ușor în locuință și creează un mediu cald, plăcut și relaxant prin luminozitate. Îmbunătățirea vizibilității către exterior și aspectul estetic plăcut sunt alte două avantaje pe care le obții prin curățarea ferestrelor;

Curăță saltelele și mochetele

Curăță saltelele și mochetele - activeclean

O activitate ceva mai solicitantă este cea de curățare saltele și mochete. Ambele sunt elemente care adună acarieni, praf și alergeni care pot fi dăunătoare pentru sănătate pe termen lung și care favorizează apariția sau agravarea unor probleme respratorii. Atât saltelele, cât și mochetele trebuie curățate periodic în profunzime din motive de igienă, dar și pentru a le prelungi durata de viață.

Curățarea saltelelor și mochetelor va aduce un aer proaspăt în casă. Pentru a le păstra ca noi și pentru a nu fi nevoie să le înlocuiești curând, este important să folosești metode de curățare și detergent care se pretează la materialele respective. Pentru curățarea în profunzime, una dintre cele mai avansate metode este cea pe bază de injecție-extracție, o tehnologie care se bazează pe aspirația puternică a murdăriei după introducerea unui detergent special.

Această sarcină poate fi lăsată pe seama profesioniștilor care se ocupă de curățat mochete, saltele și canapele folosind această tehnologie revoluționară. ActiveClean îți propune soluții eficiente de curățare a locuinței și a elementelor care găzduiesc o cantitate îngrijorătoare de bacterii și microorganismne dăunătoare sănătății. Personalul calificat folosește tehnologii complexe de igienizare, astfel încât mediul din locuința ta să fie unul plăcut și propice relaxării;

Întreține grădina și spațiile exterioare

Întreține grădina și spațiile exterioare - activeclean

Curățenia de vară nu se rezumă la doar spălarea covoarelor, ferestrelor, perdelelor și la ștergerea prafului. Nu trebuie să neglijezi nici spațiul exterior, în cazul în care locuiești la casă. O grădină curată și îngrijită oferă o impresie plăcută asupra întregii locuințe și contribuie pozitiv la aspectul casei. Curățarea grădinii presupune îndepărtarea crengilor și a frunzelor uscate. Dacă vrei să ai un spațiu exterior în care să te poți relaxa, trebuie să îți faci uneori timp pentru a tunde iarba și pntru a uda grădina, astfel încât să previi apariția dăunătorilor și creșterea buruienilor inestetice;

Reorganizează spațiile de depozitare

Reorganizează spațiile de depozitare

Nu puțini oameni au tendința de a depozita în casă o mulțime de lucruri de care nu au nevoie, de la haine și accesorii, la echipamente și produse de îngrijire a locuinței. Dacă și tu ai dulapuri pline cu obiecte nu tocmai folositoare, curățenia de vară este o ocazie bună să optimizezi spațiul de care dispui. Începe prin golirea completă a rafturilor, dulapurilor și sertarelor în care consideri că ai prea multe obiecte, după care le poți sorta în funcție de utilitate și necesitate. Vei avea surpriza să constați că multe dintre ele nu ți-au fost niciodată de folos.

Atunci când ai un spațiu de depozitare aerisit, ordonat și bine organizat, îți este mult mai ușor să găsești lucrurile de care ai nevoie. Poți să sortezi obiectele pe categorii, să etichetezi cutii și recipiente sau să folosești mobilier de depozitare multifuncțional.

Așadar, curățenia de vară este un moment bun să reorganizezi spațiul din locuință și să cureți în profunzime elementele care devin în timp gazde pentru bacterii și microorganisme dăunătoare. Dacă programul nu îți permite să te ocupi pe cont propriu de curățenie sau dacă îți dorești rezultate pe termen lung prin folosirea unor tehnologii avansate, poți oricând să apelezi la o echipă de profesioniști.

ActiveClean

    Formular programare online curatenie